2010年福建高考英语真题(六)

时间:2010-12-24 19:00:36

微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取事业编教师公务员等考试资料40G
e  B.Zelda’s illness and treatment  C.Fitzgerald’s friendship with Graham  D.Fitzgerald’s contributions to the literary world   2、B Forget Twitter and Facebook, Google and the Kindle. Television is still the nost influential medium around. Indeed ,fot many of the poorest regions(地区)of the world, it remains the next big thing——finally becomes globally available. And that is a good thing, because the TV revolution is changing lives for the better.Across the developing world, around 45% of families had a TV in 1995; by 2005 the number had climbed above 60% . That is some way behind the U.S. ,where are more TVs than people, and where people now easily get access to the Internet. Five million more families in sub-Saharan Africa will ger a TV over the next five years. In 2005 , after the fall of the Taliban(塔利班),which had outlawed TV, I in 5Afghans had one. The global total is another 150 million by 2013——pushing the numbers to well beyond two thirds of families.Television’s most powerful effect will be on the lives of women. In India, researchers Robert Jensen and Emily Oster foumd that when TVs reached village s, women were more likely to go to the market without their husbands approval and less likely to want a boy rather than a girl. They were more likely to make decisions over child health careTV is also a powerful medium for adult education. In the Indian state of Gujarat,Chitrageet is a popular show that plays Bollywood songs with words in Gujarati on the screen. Within six months, viewers had made a small but significant(有意义的) improvement in their reading skills.Too much TV has been associated with violence, overweight and loneliness. However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide.


参考答案: B     答案解析:
1The underlined word “outlawed” in paragraph 2 probably means “ ”.
 A.allowed  B.banned  C.offered  D.refused  
参考答案: D     答案解析:
2Which of the following is TRUE according to the passage?
 A.Americans used to get access to the Internet easily.  B.The world’sTV sets will total 150million by 2013.  C.45% of families in the developing countries had a TV in 2005.  D.Over two thirds of families in the world will have a TV by 2013.  
参考答案: A     答案解析:
3The author intends to _________ .
 A.stress the advantages of TV t o people’s lives  B.persuade women to become more independnt  C.encourage people to improve their reading skills  D.introduce the readers some websites such as Google  
参考答案: C     答案解析:
4What would be the best title for the passage?
 A.TV Will Rule the World  B.TV Will Disturb the World  C.TV Will Better the World  D.TV Will Remain in World   3、C Businesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers’ edsire to go green . However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.This may help to influence how shops store goods on their shelves. And the companies should still make efforts to become more envitonmentally friendly. Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companies,with about one


首页 上页 5 6 7 下页 尾页 6/8/8
微信搜索关注"91考试网"公众号,领30元,获取公务员事业编教师考试资料40G
【省市县地区导航】【考试题库导航】
 ★ 高考省级导航 ★ 
全国 A安徽 B北京 C重庆 F福建 G广东 广西 甘肃 贵州 H河南 河北 湖南 湖北 黑龙江 海南 J江苏 江西 吉林 L辽宁 N内蒙古 宁夏 Q青海 S山东 山西 陕西 四川 上海 T天津 X新疆 西藏 Y云南 Z浙江
 ★ 高考信息汇总 ★ 
 ★ 高考历年真题 ★ 
 ★ 高考历年真题 ★ 
 ★ 高考题库 ★ 
 ★ 高考题库 ★ 

电脑版  |  手机版  |  返回顶部