时间:2011-01-12 11:09:02
参考答案: B 答案解析:
1Within ten years scientists will probably have _______________
A.the nucleus of a cell B.cloned human beings C.a human being in two years D.a law to ban human cloning E.a report on human cloning F.heavy media coverage
参考答案: F 答案解析: Seed's announcement provoked a lot of media attention, most of it negative.当她发表了这则声明后,收到了很多媒体的回馈,但是大多都是负面的
2Richard Seed's announcement received _______________
A.the nucleus of a cell B.cloned human beings C.a human being in two years D.a law to ban human cloning E.a report on human cloning F.heavy media coverage
参考答案: D 答案解析:
3The United States will introduce _______________
A.the nucleus of a cell B.cloned human beings C.a human being in two years D.a law to ban human cloning E.a report on human cloning F.heavy media coverage
参考答案: B 答案解析: 作者用电影等表明对克隆技术的未来表示担心
4Paragraph 4 _______________
A.Strong Reactions B.Anxiety about the future of Cloning C.The Right Choose D.What Is Cloning? E.Arguments in Favor of Cloning F.A Common Sight
参考答案: C 答案解析: Richard Seed made a surprising announcement: "We will have managed to clone a human being within the next two years,"在前文,Richard发表了一则声明里就已经提到了
5Richard Seed claimed to be allele to clone _______________
A.the nucleus of a cell B.cloned human beings C.a human being in two years D.a law to ban human cloning E.a report on human cloning F.heavy media coverage
参考答案: A 答案解析: 第二段主要写了社会各界对克隆的观点,甚至官方很强烈的表态反对克隆人等。
6Paragraph 2 _______________
A.Strong Reactions B.Anxiety about the future of Cloning C.The Right Choose D.What Is Cloning? E.Arguments in Favor of Cloning F.A Common Sight
参考答案: E 答案解析: 关于克隆人的一些争议
7Paragraph 3 _______________
A.Strong Reactions B.Anxiety about the future of Cloning C.The Right Choose D.What Is Cloning? E.Arguments in Favor of Cloning F.A Common Sight
参考答案: D 答案解析: A clone is an exact copy of a plant or animal produced from any one cell.介绍了什么是克隆,接下来的都是为了解释这句话。
8Paragraph 1 _______________
A.Strong Reactions B.Anxiety about the future of Cloning C.The Right Choose D.What Is Cloning? E.Arguments in Favor of Cloning F.A Common Sight
阅读理解
(第31—45题,每题3分,共45分;下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。)1、Walking Robot Carries a Person The first walking robot capable of carrying a person unveiled on Friday in Tokyo, Japan. Its creators at Waseda University in Tokyo and the Japanese robotics company Tmsuk hope their two-legged creation will one day enable wheel-chair users to climb up and down stairs and assist the movement of heavy goods over uneven terrain. The battery-powered robot, code-named WL-16, is essenti