时间:2016-03-15 07:18:45
根据文章第一段最后一句…King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions,说明Wangchuck不希望不丹丢掉其传统,而第三段第三句 They are happier when they can keep their traditional culture and customs也说明Wangchuck推行的GNH(国民幸福总值)政策中,如果能保持传统文化和风俗则国民会更幸福。故选C。
33.A解析】题意:一个国家进步在GNP中体现为……。
根据文中第二段第三、四句The GNP measures products and money.When the number of prod— ucts sold increases,people say the country is making progress可知,GNP用商品和金钱来衡量,卖出的商品越多,国家似乎越进步。故选A。
34.B解析】题意:根据GNH,人民若……会更幸福。
文章第三段集中讲述GNH,人们更幸福包括they have health care,education,and jobs;they live in a healthy,protected environment;they can keep their traditional culture and customs;they have a good,stable government。由此可知B项正确。
35.D解析】题意:现在,很多国家……。
根据文章第五段第二、三句Many countries are nOW interested in Bhutan’S GNH.These countries are investigating their own ways to measure happiness可知,很多国家用自己的方式去衡量幸福。故选 D。
第二篇
36.A解析】题意:通过这项研究科学家能够做什么?
文章第一句For the first time,researchers have been able to hack into the process of learning in the brain就点明研究们者第一次监测到大脑的学习过程,所以A项正确。根据文章第七段This worked even when test subjects were not aware of what they were learning得知实验对象没有意识到他们学到了什么,但是这不代表他们没有在学习,所以B项错误。根据文章第二段Future therapies could decode the brain activity patterns of an athlete or a musician,and use them as a benchmark for teaching another person a new activity可知未来有可能解码运动员或者音乐家们脑内活动的类型,而以此作为基准来教别人新技能,所以C项说法错误。根据文章第一段It’s not quite as advanced as an instant kung—fu download,可知D项也是错误的。故本题选A。
37.D解析】题意:一个人在视知觉学习中学习某项工作时,什么能帮助他做得更好?
从第三段第二句…VPL,in which repetitive training improves a person’s performance on a parti— cular task可得知,通过对成人的视知觉学习研究,重复训练会提高一个人某项工作的表现。A项tes— ting意为“测试”;B项encouragement意为“鼓励”;C项self—assessment意为“自我评价”;D项意为“重复”。故选D。
38.B解析】题意:关于实验参与者下列哪项的叙述是正确的?
A项意为“实验参与者学会了如何控制MRI机器”,文章只有第五段第一句The volunteers were a— gain placed in MRI machines出现MRI machines这个词,而本句与A项毫不相干,所以A项错误。根据第五段第二、三句The participants were asked to “somehow regulate activity in the posterior part of the brain”to make a solid green disc as large as they could.They were told they would get a paid bo— nus proportional to the size of this disc,but they weren’t told anything about what the disc meant可知 B项“实验中没有告知他们要学到什么”正确,与文中说法相符。C项意为“他们参加实验会获得报酬”,而上文的意思是他们被告知会得到与disc大小成正比的一笔奖金,bonus意为“奖金”,故C项错误。D项意为“他们不配合实验”,与文意不符,实际上学者们很顺利地完成了实验,所以D项错误。故选B。
39.B解析】题意:这项研究结果意义重大在于学习……。
根据文章第八段The most surprising thing in this study is that mere inductions of neural active-tion patterns corresponding to a specific visual feature led to visual performance improvement on the visual feature表明人们可以观察到大脑活动,包括学习。这也是正是此项研究的意义所在。故选B。A项与D项文章并未提及,故错误。
40.C解析】题意:最有可能从这项研究中受益的是什么人?
根据文章最后一段It can‘incept’a person to acquire new learning,skills,or memory,or possi— bly to restore skills or knowledge that has been damaged through accident,disease,Or aging,without a person’S awareness of what is learned or memorized说明此项技术可以摄取或重置人头脑中的知识、技能或者记忆等。全文都在谈成年人,故A项错误,而B项和D项以偏概全,故错误。所以本题选C。
第三篇
41.C解析】题意:WISE的特别之处是什么?
根据文章第一段最后一句…WISE has a powerful digital camera,and it will be taking pictures of some the wildest objects in the known universe…和第二段…we’re going to be seeing parts of the uni-verse that we haven’t seen before可得知,WISE最特别之处在于其小小身材却携带了很强大的数码相机,而且这个相机可以拍摄到我们不曾看到过的外太空。所以C项正确。而A项和B项的叙述不够全面。由第七段第一句That’s a keY idea to why WISE will be able to see things other telescopes can’t可推断出D项错误。故本题选C。
42.B解析】题意:WISE携带的相机……。
根据文章第四段最后一句the WISE camera takes pictures of features that give off infrared radia-tion和第五段第三、四句When an ordinary digital camera…receives the waves of visible light that are reflected off the tree…puts the image together可得知,WISE所携带的相机与普通相机不同,普通相机是通过可见光的反射拍摄物体,而WISE是通过红外辐射拍摄照片。所以B项正确,C项和D项错误。对于A项的叙述文章并未提及。故本题选B。
43.D解析】题意:对于红外辐射……是正确的。
根据文章第六段第一句Waves of infrared radiation are longer than waves of visible light和最后一句Although invisible to the eye,longer infrared radiation can be detected as warmth by the skin可知,红外辐射的光波比可见光波长,且红外辐射是不可见的,但是能被感知。所以D项说法正确,而A、B、C三项的说法都是错误的。故本题选D。
44.C解析】题意:下列关于小行星的说法哪项是不正确的?
根据文章倒数第二段第三至五句Asteroids,for example,are giant rocks that float through space— but they absorb most of the light that reaches them.They don’t reflect light,so they’re diffi— cult to see.But they do give off infrared radiation,so an infrared telescope like WISE will be able to produce images of them可得知小行星不反射光,却发出红外辐射。所以C项中小行星发射可见光的说法是错误的。而A项、B项和D项说法正确。故本题选C。
45.A解析】题意:从最后一段可以推断出棕矮星……。
通过最后一段最后一句They’re so dim that they’re almost impossible to see with visible light, but in the infrared spectrum they glow可以得知,棕矮星红外光谱可测,证明它们发射红外辐射,所以 A项正确。本段第二句These objects are“failed” stars—which means they are not massive enough to jump start the same kind of reactions that power stars such as the sun明确说明棕矮星与像太阳的供能星不同,所以B项错误。由本段第三句brown dwarfs simply shrink and cool down可知棕矮星并不活跃,所以C项错误。由本段第一句Brown dwarfs are another kind of deep—space object that will show up in WISE’S pictures可知WISE可以拍摄到棕矮星,所以D项错误。故本题选A。
第5部分:补全短文
46.F解析】句意:从地面上,它像是地球背上的抓痕。
本处后一句But from high above,these marks are huge images of birds,fish,seashells,all beau— tifully carved into the earth描述的是从空中看“纳斯卡线”的情景,but表示转折。而F项的内容说明的是从地面上看“纳斯卡线”的情景,两句话正好形成对照,且文意非常通顺,所以本题选F。
47.D解析】句意:瑞士作家艾里希·冯·达尼肯写道:“纳斯卡线被设计作为UF0的降落地点。”本处后一句However,it would probably be very tricky to land a spaceship in the middle of pic— tures of dogs and monkeys有关键词land a spaceship,而与D项内容的landing place for UF()s形成呼应,所以本题选D。
48.C解析】句意:他称纳斯卡为“世界上最大的天文书”。
本处前一句In the l 940s,ah Ame